Kronhuset
Fredag 5 januari kl 19.00
Lördag 6 januari kl 19.00

Upptakt i Foajé Karl XI kl 18.15
Entré: 295 kr (275 kr)

De tre klassiskt skolade sopranerna Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Karin Nybom sprider operans magiska toner och klassisk musik på sitt eget alldeles speciella sätt då de friskt blandar opera, operett och populärmusik – kryddat med mycket humor!

Divine slog igenom under Stockholm Water Prize 2007 och samma år blev de inbjudna att följa med det svenska kungaparet på statsbesök i Wien och har sedan dess sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan bland annat i TV på Allsång på Skansen, Moraeus med mera och Go’kväll. Trion har under tio år uppträtt med sin sång i bland annat USA, Kina, Indien och framträtt med stora orkestrar dels i Sverige och Norden bland annat på Dalhalla, Polarpriset, Stockholm Pride och Nobelfesten.

Sedan 2011 arrangerar Divine en välgörenhetskonsert som de kallar All women are Divine som ges varje år på den Internationella Kvinnodagen i Hedvig Eleonora Kyrka i Stockholm. De har också turnérat med deras egna shower A Divine taste of Opera och The Swedish Nightingales. Vi är glada att för första gången presentera Divine med Göteborg Wind Orchestra för två Trettondagskonserter med vacker sång, njutbar musik och många skratt!

Kvällens dirigent Nazanin Aghakhani föddes i Wien med rötter i både Persien och Ryssland. Hon är även klassisk pianist och komponerar egen musik samt har utkommit med ett flertal soloskivor. Som dirigent och ledare har hon bland annat arbetat med Musica Nova Festival, Salzburger Festspiele, Wien Modern, Kungliga Operan och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. 2010 blev hon den första kvinnan någonsin att dirigera Teheran Symphony Orchestra i Iran.