PRESSRELEASE / SVENSKA 2017-02-14T07:38:04+00:00

PRESSRELEASE / SVENSKA

 

Operatrion Divine debuterade i samband med utdelningen av Stockholm Water Price 2007. Trion består av sångerskorna Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura.  Deras mission är att sprida opera till ”alla överallt”!

Efter debuten i Stadshuset i Stockholm blev de medbjudna av det svenska kungaparet för att framträda vid deras stadsbesök i Wien i november samma år.

 Divine har sedan dess framträtt på de mest skilda scener som t.ex. i TV på Allsång på Skansen, Gomorron Sverige, Go’ kväll, Humorgalan, Calle Moreaus mm samt på  galor och middagar som Polarpris-banketten, på Nobelfesten, i Dalhalla, i kyrkor, skolor, lador och till och med i ett fårhus!  

De har även framträtt på många olika scener t.ex. på Confidencen med pjäsen ”Näktergalarna” som handlar om de tre svenska storsångerskorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe. Denna pjäs framförde de även i Preston Bradley Hall i Chicago hösten 2016 med hjälp av Anders Walls Stiftelser.

Sedan 5 år tillbaka anordnar Divine en välgörenhetskonsert den 8 mars för kvinnor i nöd i Hedvig Eleonora kyrka. Kvinnliga kompositörers verk framförs av kvinnliga musiker.

Divine medverkar ofta i olika välgörenhetssammanhang, de har bland annat sjungit för Childhood World Foundation i New York och i Indien för att ge flickor i slummen en chans till utbildning. Divine har på senare år även framträtt mycket i Norge med det Norska Försvarets olika blåsorkestrar.

Under våren framträder Divine bland annat i Kalmar och i Arvidsjaur och i sommar kommer de finnas med i Parkteaterns utbud i Stockholm och kranskommuner. Till hösten framträder de bland annat med Borås Symfoniorkester samt i Norge med Stabsmusiken under ledning av Andreas Hanson. Till jul kommer de preliminärt att framträda med en nyskriven show på Soppteatern på Stadsteatern.

Divine har kommit ut med fyra CD-skivor, ”Divine” arrangerad och producerad av Anders Neglin 2009 och jul-cdn” A Divine Christmas” med Malmö Symfoniorkester under ledning av dirigent Bjarte Engeset 2010, samt en EP med fyra spår ”Divine dreams” 2012, alla tre på skivbolaget Carpe Diem/Naxos, samt Cdn ”The Swedish Nightingales” (tack vare finansiellt stöd av Gunnar Andersson) samt singlarna Anthem for all Mankind 2013 och singeln Here again 2014.

För mer info om Divines framträdanden, se under rubriken Kalender.

 

LADDA NER PRESSRELEASE