PRESSRELEASE / SVENSKA

 

DivineOpera debuterade i samband med utdelningen av Stockholm Water Price 2007. Divine består av sopranerna Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson. Deras mission är att sprida opera till ”alla överallt”!

Efter debuten i Stadshuset i Stockholm blev de medbjudna av det svenska kungaparet för att framträda vid deras stadsbesök i Wien i november samma år.

 Divine har sedan dess framträtt på de mest skilda scener som t.ex. i TV på Allsång på Skansen, Gomorron Sverige, Go’ kväll, Humorgalan, Calle Moreaus, Doobidoo mm samt på  galor och middagar som Polarpris-banketten, på Nobelfesten, i Dalhalla, i kyrkor, skolor, lador och till och med i ett fårhus!  

De har även framträtt på många olika scener med pjäsen ”Näktergalarna” (t.ex. på Confidencen)  som handlar om de tre svenska superstjärnorna: 1800-talssångerskorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe. Denna pjäs framförde de även i Preston Bradley Hall i Chicago hösten 2016 med hjälp av Anders Walls Stiftelser. Caroline och Gabriella är sedan tidigare Anders Wall-stipendiater.

Divine medverkar ofta i olika välgörenhetssammanhang, de har bland annat sjungit för Childhood World Foundation i New York och i Indien för att ge flickor i slummen en chans till utbildning. Divine har på senare år även framträtt mycket i Norge med det Norska Försvarets olika blåsorkestrar. Åren 2011-2017 anordnade de välgörenhetskonserten ”All women are Divine” i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

Under 2017 framträdde Divine på många olika ställen i landet och under sommaren fanns de med i Parkteaterns utbud i Stockholm och kranskommuner med pjäsen ”A Divine taste of opera” skriven av Ika Nord. Under hösten 2017  framträdde de även med Borås Symfoniorkester under ledning av dirigenten Joachim Gustafsson samt i Norge med  Oslos Stabsmusikkår under ledning av dirigent Andreas Hanson. Under hösten 2017 samt under januari 2018 framträdde Divine på Klara Soppteater på Stadsteatern i Stockholm med det komiska stycket ”Tillbaka till nu” skrivet specifikt för Divine av Katrin Sundberg.

 2018 inleddes med Trettondagskonserter i Kronhuset  med Göteborg Wind Orchestra under ledning av Nazanin Aghakhani. Under året väntar konserter, galor och turnéer med bland annat pjäsen Näktergalarna. Under hösten medverkade Divine på Klara Soppteater med nyskrivna pjäsen ”Ingmar Bergman och musiken” tillsammans med pianist Eric Skarby. Under höst återvände Divine  till Indien för nya välgörenhetskonserter i samarbete med välgörenhetsorganisationen  CSSG (Creative Services Support Group) cssg.info  samt reste till Bangkok för sångframträdanden och modevisningar av Göran Alfredssons (Thalia)  vackra kreationer.

2019 samt 2020 inleddes med en utsålda trettondagskonerter med blåsorkestern Tre kronor under ledning av Nils Gunnar Burlin på Musikaliska i Stockholm. Under  2019 turnerade Divine med pjäsen ”Näktergalarna” och pjäsen ”Bergman och musiken” parallellt med galakonserter och events på olika håll och platser.

 

Divine har kommit ut med två CD-skivor, ”Divine” arrangerad och producerad av Anders Neglin 2009 och jul-cdn” A Divine Christmas” med Malmö Symfoniorkester under ledning av dirigent Bjarte Engeset 2010 på skivbolaget Carpe Diem/Naxos, samt singlarna Anthem for all Mankind 2013 (specialkomponerad för Nobelfesten 2013) samt singeln Here again 2014.

För mer info om Divines framträdanden, se under rubriken Calender.

 

LADDA NER PRESSRELEASE