PRESSRELEASE / SVENSKA2018-08-02T15:38:39+00:00

PRESSRELEASE / SVENSKA

 

Divine Opera debuterade i samband med utdelningen av Stockholm Water Price 2007. Divine består numer av sångerskorna Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson. Deras mission är att sprida opera till ”alla överallt”!

Efter debuten i Stadshuset i Stockholm blev de medbjudna av det svenska kungaparet för att framträda vid deras stadsbesök i Wien i november samma år.

 Divine har sedan dess framträtt på de mest skilda scener som t.ex. i TV på Allsång på Skansen, Gomorron Sverige, Go’ kväll, Humorgalan, Calle Moreaus mm samt på  galor och middagar som Polarpris-banketten, på Nobelfesten, i Dalhalla, i kyrkor, skolor, lador och till och med i ett fårhus!  

De har även framträtt på många olika scener med pjäsen ”Näktergalarna” (t.ex. på Confidencen)  som handlar om de tre svenska superstjärnorna: 1800-talssångerskorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe. Denna pjäs framförde de även i Preston Bradley Hall i Chicago hösten 2016 med hjälp av Anders Walls Stiftelser. Alla tre sopraner i Divine är sedan tidigare Anders Wall-stipendiater.

Divine medverkar ofta i olika välgörenhetssammanhang, de har bland annat sjungit för Childhood World Foundation i New York och i Indien för att ge flickor i slummen en chans till utbildning. Divine har på senare år även framträtt mycket i Norge med det Norska Försvarets olika blåsorkestrar. Åren 2011-2017 anordnade de välgörenhetskonserten ”All women are Divine” i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

Under 2017 framträdde Divine på många olika ställen i landet och under sommaren fanns de med i Parkteaterns utbud i Stockholm och kranskommuner med pjäsen ”A Divine taste of opera” skriven av Ika Nord. Under hösten 2017  framträdde de även med Borås Symfoniorkester (dirigen Joachim Gustafsson) samt i Norge med  Oslos Stabsmusikkår under ledning av dirigent Andreas Hanson. Under hösten 2017 samt under januari 2018 framträdde Divine på Klara soppteater på Stadsteatern i Stockholm med det komiska stycket ”Tillbaka till nu” skrivet specifikt för Divine av Katrin Sundberg.

 2018 inleddes med Trettondagskosnserter i Kronhuset  med Göteborg Wind Orchestra under ledning av Nazanin Aghakhani. Under året väntar konserter, galor och turnéer med bland annat pjäsen Näktergalarna. I höst återvänder Divine till Indien för nya välgörenhetskonserter i samarbete med välgörenhetsorganisationen  CSSG (Creative Services Support Group) cssg.info 

Divine har kommit ut med två CD-skivor, ”Divine” arrangerad och producerad av Anders Neglin 2009 och jul-cdn” A Divine Christmas” med Malmö Symfoniorkester under ledning av dirigent Bjarte Engeset 2010 på skivbolaget Carpe Diem/Naxos, samt singlarna Anthem for all Mankind 2013 (specialkomponerad för Nobelfesten 2013) samt singeln Here again 2014.

Divine planerar en ny Cd-inspelning under 2018. Mer info kommer.

För mer info om Divines framträdanden, se under rubriken Calender.

 

LADDA NER PRESSRELEASE